Békés Megyei Népújság

1986. augusztus 11.

A MAGYAR SZÓ-ban olvastuk

A TÜNDÉRMESÉNEK VÉGE...

Csilla pofonokat is kapott

Egy szép rege, tündérmese majdnem valóra vált. Hogy miként? Valahol a Balaton mentén, Fonyódon kezdődött. Ott élt Molnár István a családjával. A takaros kis vendéglő tulajdonosának volt egy Andrea nevű kislánya. Gyönyörű kislány volt. Nagy, mindig csillogó szemére mindenki felfigyelt. Így kapta a Csilla becenevet is.

Csilla sokat nézegette magát a tükörben, s arról álmodozott, hogy egyszer ő lesz a legszebb az országban. Ez az álma nemsokára meg is valósult. Mindössze 16 évesen az első szépségkirálynőválasztáson, amelyet Magyarországon tartottak, a tökéletes testalkatú, 1,78 méter magas Molnár Andrea Csilla lett Magyarország szépe.

Most már megvalósulni látszott az az álma is, hogy neves fotómodell lesz belőle. Elkezdte járni a világot. Ekkor találkozott először a herceggel. A nyugatnémet ZDF televízió adásában, amelyet 16 millió néző látott, Andrea szürke lovakkal vontatott fehér hintón, álomszép zöld ruhában jelent meg a közönség előtt, kíséretében a herceg: Frederick von Anhalt, a 41 éves, dúsgazdag, Rolls-Royce kocsival "urikázó" mágnás.

A már nem éppen fiatal hercegi méltóság még azon az éjszakán felkereste a magyar szépséget és szerelmet vallott neki: "A világon mindent kívánhatsz tőlem, mindent megteszek érted, el foglak venni feleségül, hercegnő lesz belőled..."

Ekkor kezdődött valójában a tündérmese, ahogyan csak a filmekben látni. Az idén februárban Andreát második udvarhölggyé választották az Európa szépe választáson. Budapesten már várta a "Prince of Germany", ahogyan az egyébként polgári származású, egykoron örökbe fogadott fiúból "avanzsált" Frederick magát nagyképűen nevezni szokta. Azután még szebb, csodálatosabb lett az élet: randevú Bécsben a herceggel, kocsikázás nyitott Mercedes Cabriol 350-es sportautón, s mindez egy sokat ígérő pályafutás reményében. A herceg ugyanis megígérte: "Sztárt csinálok belőled, együtt megyünk Amerikába, s ott fogsz igazán érvényesülni!"

Kezdődnek a gondok

Az életnek azonban vannak hétköznapjai is. A magyar szépségkirálynő számára egyre több "zavaró körülmény" jelentkezett. Az iskolában egyre többször kapott rossz jegyet, s egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy senki sem hagyja békében tanulni, élni...

Andrea egyik napról a másikra egyedül maradt. A herceg Hollywoodban a botrányairól ismert Gábor Zsazsa filmdívával szórakozott a milliomosok fogadásain. S ami még rosszabb: Andrea apja rájött lányának a herceggel való szerelmi kapcsolatára. Andrea egyik iskolatársa, aki a szépség forró szerelmeslevelit fordította, melyeket a hercegnek írt, a következőket mondta: "Andrea apja magán kívül volt, amikor tudomására jutott a dolog. Különösen akkor, amikor értesült arról is, hogy a herceg egyidős vele, tehát 41 éves. Az a tudat, hogy egy ilyen idős ember karjaiban volt a lánya, egyenesen önkívületbe kergette a fonyódi vendéglőst."

Mindennaposak voltak a veszekedések, a legszebb magyar lány bizony gyakran kapott verést is. Mindez mély lelki válságba sodorta a 17 éves lányt. S még valami: nem utazhatott a világszépe-választásra az Egyesült Államokba. Ez teljesen kétségbe ejtette Andreát.

Június elején altatótablettákkal próbált véget vetni az életének. Megmentették. A második alkalommal, most július elején kígyómérget ivott, amelyet egy egyiptomi útjáról hozott magával. Szülei egy reggel az ágyban holtan találták a gyönyörűszép, s egyetlen leányukat...

Frederick von anhalt vigasztalanul, látszólag összetörten nyilatkozott a Quick magazinnak: "Őrülten szerelmes voltam belé!..."

Szomorú vége ez egy csodálatosan kezdődött tündérmesének...

vissza